teamspirit

samen werken aan doelen

Beginnend Assistent Accountant duaal

Als Beginnend Assistent Accountant duaal verzorg je voor klanten de financiële administratie, stelt eenvoudige jaarrekeningen op, aangiften IB, etc . en volg je daarnaast nog een opleiding. Vaak is dat voor 1 dag in de week.


Wat zijn de kenmerken van de functie?

De werkzaamheden van de Beginnend Assistent Accountant duaal richten zich op het verlenen van administratieve diensten, het samenstellen van eenvoudige jaarrekeningen en het voorbereiden van de aangiften OB, IB en VpB. De focus van deze functie ligt op het leren van het vak en het ondersteunen van je collega’s. De goede behartiging van de zakelijke belangen van de cliënt is belangrijk. De kwaliteit van het werk staat altijd voorop. De werkzaamheden zijn hoofdzakelijk uitvoerend van aard en je krijgt een goede begeleiding. Daarnaast volg je nog een opleiding.


Wat houdt de functie Beginnend Assistent Accountant duaal in?


Planning

Als Beginnend Assistent Accountant duaal krijg je van je leidinggevende de planning van de werkzaamheden. Vervolgens voer je deze volgens de opgegeven tijdsbesteding uit.


Administratieve diensten/samenstelwerkzaamheden

Je maakt als Beginnend Assistent Accountant duaal journaalposten of leest automatische journaalposten in en verwerkt deze. Je maakt specificaties van grootboekrekeningen en werkt de kolommenbalans uit. Onder begeleiding stel je eenvoudige jaarrekeningen samen.

Zelfstandig verwerk je online administraties. Alle bevindingen leg je vast in aantekeningen. Uiteraard rekening houdend met de richtlijnen en kwaliteitsstandaarden die van toepassing zijn.


Belastingaangiften

Als Beginnend Assistent Accountant duaal bereid je eenvoudige aangiften OB, IB en VpB voor.


Data analyse

Als Beginnend Assistent Accountant duaal verzamel je gegevens vanuit diverse informatiebronnen/systemen voor het uitvoeren van data-analyses (met bijvoorbeeld Excel).


Ondersteuning

Je verricht als Beginnend Assistent Accountant duaal ondersteunende werkzaamheden.

Kwaliteit en innovatie

De Beginnend Assistent Accountant duaal maakt zich het kwaliteitsniveau van het kantoor eigen en stelt mogelijke kwaliteitsverbeteringen van de dienstverlening voor.


Hoe ga je om met cliënten?

Je probeert te begrijpen wat de cliënt bezighoudt en aan welke diensten de cliënt behoefte heeft. Je bezoekt ook cliënten. Je signaleert misschien al adviesmogelijkheden en dit bespreek je met je leidinggevende.


Wat is de positie van de Beginnend Assistent Accountant duaal in de organisatie?

Je legt als Beginnend Assistent Accountant duaal verantwoording af aan de Gevorderd of Zelfstandig Assistent.

Wat zijn de competenties voor de functie?

Als Beginnend Assistent Accountant duaal ben je flexibel. Je hebt analytische, contactuele, communicatieve en adviesvaardigheden. Ook kwaliteitsgerichtheid en resultaatgerichtheid zijn competenties die bij de functie horen. Je ontwikkelt deze competenties om het vak te leren.


Wat zijn de resultaatgebieden van de functie?

  • Je doet het werk kwalitatief goed, tijdig, binnen budget en naar tevredenheid van leidinggevende/het team en de cliënt. Hierdoor ontstaat een vertrouwensrelatie.

  • Je oefent de functie goed uit en scoort goed tijdens beoordelingen.

  • Je zorgt voor voldoende productieve/declarabele uren op jaarbasis zonder concessies te doen aan kwaliteit.

  • Je zorgt er (mede) voor dat dossiers van uitstekende kwaliteit zijn en dat uitkomsten van reviews positief zijn.


Hoe ziet de ontwikkeling naar een volgende stap eruit?

Een logische stap is de ontwikkeling naar de functie Gevorderd Assistent Accountant. In die functie worden de werkzaamheden complexer. Ook neemt de zelfstandigheid toe.

Bekijk onze vacatures