Beginnend Assistent Accountant Audit

Als Beginnend Assistent Accountant Audit ben je onderdeel van een team en voer je kwalitatieve controleopdrachten uit.


Wat zijn de kenmerken van de functie?

De werkzaamheden van de Beginnend Assistent Accountant Audit richten zich op het uitvoeren van de basis controle-/assurancewerkzaamheden. Je doet de werkzaamheden onafhankelijk van de cliënt en op een kwalitatief goede manier. Hierbij voldoe je steeds aan de richtlijnen en kwaliteitsstandaarden. De focus van deze functie ligt op vakinhoudelijke kwaliteit en ICT. De werkzaamheden zijn hoofdzakelijk uitvoerend van aard.


Wat houdt de functie Beginnend Assistent Accountant Audit in?


Planning

Als Beginnend Assistent Accountant Audit krijg je van je leidinggevende de planning van de werkzaamheden. Vervolgens voer je deze volgens de opgegeven tijdsbesteding uit.


Controle-/assurancewerkzaamheden

Je levert als Beginnend Assistent Accountant Audit een bijdrage aan de planningsfase door informatie te verzamelen. Je brengt eenvoudige administratieve processen in kaart. Denk aan inkopen, betalingen en salarisverwerking. Daarnaast doe je eenvoudige controleopdrachten (of delen ervan) op basis van het werkprogramma en test je ook interne controlemaatregelen. Alle bevindingen leg je vast in aantekeningen. Uiteraard rekening houdend met de richtlijnen en kwaliteitsstandaarden die van toepassing zijn. Tot slot onderhoud je contact met de cliënt voor zover gegevens nodig zijn voor de uitvoering van de opdracht.


Data analyse

Als Beginnend Assistent Accountant Audit verzamel je gegevens vanuit diverse informatiebronnen/systemen voor het uitvoeren van data-analyses (met bijvoorbeeld Excel).


Ondersteuning

Je verricht als Beginnend Assistent Accountant Audit ondersteunende werkzaamheden.


Kwaliteit en innovatie

De Beginnend Assistent Accountant Audit streeft kwaliteitsbehoud en -verbetering van de dienstverlening en interne processen na.


Wat is de positie van de Beginnend Assistent Accountant Audit in de organisatie?

Je legt als Beginnend Assistent Accountant Audit verantwoording af aan de Controleleider en Auditmanager.


Wat zijn de competenties voor de functie?

Als Beginnend Assistent Accountant Audit heb je vakkennis en ben je flexibel. Je hebt analytische, contactuele en communicatieve vaardigheden. Ook kwaliteitsgerichtheid en resultaatgerichtheid zijn competenties die bij de functie horen. Tot slot is het belangrijk dat je onafhankelijk bent in je oordeelsvorming.


Wat zijn de resultaatgebieden van de functie?

  • Je doet het werk kwalitatief goed, tijdig, binnen budget en naar tevredenheid van leidinggevende/het team en de cliënt. Hierdoor ontstaat een vertrouwensrelatie.
  • Je oefent de functie goed uit en scoort goed tijdens beoordelingen.
  • Je zorgt voor voldoende productieve/declarabele uren op jaarbasis zonder concessies te doen aan kwaliteit.
  • Je zorgt er (mede) voor dat dossiers van uitstekende kwaliteit zijn en dat uitkomsten van reviews positief zijn.
  • Je kunt je onafhankelijk van de cliënt opstellen en je houdt je rug recht.


Hoe ziet de ontwikkeling naar een volgende stap eruit?

Een logische stap is de ontwikkeling naar de functie Gevorderd Assistent Accountant Audit. In die functie worden de (controle)werkzaamheden complexer. Ook neemt de zelfstandigheid toe.

Bekijk onze vacatures